کارشناس برنامه سلامت کودکان شبکه بهداشت و درمان لنده بر محافظت از کودکان در مقابل سوانح، حوادث و مسمومیت ها تاکید و نکاتی را جهت ایمنی کودکان یادآوری کردند
کارشناس برنامه سلامت کودکان شبکه بهداشت و درمان لنده بر محافظت از کودکان در مقابل سوانح، حوادث و مسمومیت ها تاکید و نکاتی را جهت ایمنی کودکان یادآوری کردند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده؛ زیور ملک زاده کارشناس برنامه سلامت کودکان شبکه بهداشت و درمان لنده با بیان اینکه بین سنین 1 تا 15 سالگی تعداد کودکانی که به دلیل سوانح می میرند بیشتر از کودکانی است که به علت بیماری از بین میروندگفت: با به کارگیری اقدامات ایمنی معینی ، مانند آموزش دوری کردن از خطر در خیابان و زمین بازی به کودک و خالی کردن منزل از موارد مخاطره آمیز ، میتوان از بسیاری از سوانح پیشگیری کرد.
وی افزود: سوانح جاده ای عامل بسیاری از مرگ و میرهای کودکان هستند. استفاده از کمربندهای ایمنی تایید شده در داخل اتومبیل برای جلوگیری از مرگ یا صدمه دیدگی شدید در صورت بروز تصادف ، ضروری است.
وی اظهار داشت: برای کودکان از صندلی های اتومبیل مخصوص که به صندلی عقب یا جلو بسته می شود استفاده کنید. صندلی های مذکور در انواع مختلف برای کودکان سنین مختلف ساخته میشود. اگر اتومبیل به کیسه ی هوا مجهز است، هیچگاه کودک را در صندلی جلو قرار ندهید.
زیور ملک زاده در خصوص نگهداری داروها اذعان داشت: داروها را در قفسه ی داروی قفل دار و دور از دسترس کودک قرار دهید. داروهای تجویز شده توسط پزشک را پس از اتمام دوره ی مصرف و داروهای بدون نسخه را بعد از سپری شدن تاریخ انقضاء نگهداری نکنید. هنگام دور انداختن داروها آنها را جایی بیندازید که در دسترس کودک نباشد.
وی تصریح کرد: با دور نگه داشتن دانه های گیاهی و اسباب بازی هایی که اجزای کوچک دارند از دسترس کودکان خردسال میتوان از بروز خفگی جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: همه ی چیزهای خطرناک مانند کیسه های پلاستیکی ، داروها و مواد شیمیایی دارویی یا باغبانی را در محلی قفل شده و دور از دسترس کودک نگه دارید. به کودک بیاموزید که در صورت بروز آتش سوزی چه کند.
کارشناس برنامه سلامت کودکان اظهار داشت: کودکان ذاتا کنجکاوند، از سویی ، حتی محیط منزل نیز حاوی منابع خطر بالقوه ی فراوانی مانند پریزها و سیمهای برق ، تیغ صورت تراشی ، درهای شیشه ای ، پنجره های باز ، وان حمام ، حوض و استخر و ابزار کار منزل و باغچه است.
وی در خصوص ایمنی در آشپزخانه یادآور شد: سوختگی از علل عمده ی مرگ تصادفی در منزل است. به کودک بیاموزید از اجاق گاز فاصله بگیرد. نصب نرده ی محافظ روی اجاق احتمال واژگون کردن قابلمه ی داغ توسط کودک را خیلی کم می کند. دستگیره ی ظروف را به سمت مرکز یا عقب اجاق قرار دهید. مواد شیمیایی مضر را در محل قفل شده نگهدارید.